Ik leer anders

Een groeiende groep ondergewaardeerde kinderen heeft juist een bijzondere gave: zij denken niet in woorden, maar in beelden. In ca. 4 individuele sessies leer je informatie te vertalen naar jouw informatiesysteem: visueel. Je leert dat toepassen voor spelling (dictee), lezen (technisch en begrijpend lezen), automatiseren van sommen tot 20, tafels onthouden, klokkijken, boekbesprekingen en topografie. Mindmappen voor spreekbeurten en het leren van hoofdstukken.

Ervaar zelf dat de puzzelstukjes eindelijk op hun plaats vallen! De training is geschikt voor kinderen vanaf groep 3. Ook beelddenkers op het voortgezet onderwijs en volwassen beelddenkers hebben veel baat bij enkele sessies met deze methode. Ze krijgen inzicht in hoe ze denken en hoe ze anders kunnen leren en kunnen dit direct toepassen. Je kunt je voorstellen dat dit ten goede komt van het zelfvertrouwen. Bekijk hier een informatieve film over de leermethode Ik leer anders http://vimeo.com/17092185

Direct resultaat

Wanneer we overschakelen naar het juiste informatiesysteem (visueel) wordt de lesstof direct begrepen en onthouden. Al tijdens de training kunnen bijvoorbeeld kinderen met een taalprobleem, woorden foutloos spellen. Van voor naar achter, maar ook van achter naar voor.
Simpelweg omdat ze het woord als woordbeeld hebben opgeslagen. Vervolgens krijgt de informatie een vaste plek in het hoofd. Hiermee krijg je grip op het opslaan, verwerken en onthouden van de aangeboden leerstof en kan je bij toetsing de informatie makkelijk terug vinden in je geheugen. Dit geeft ook rust in je hoofd.

Meer lezen over Ik Leer Anders en beelddenken

Wil je de training met je kind komen volgen? Stuur me dan een bericht via het contactformulier.